.

A második hét

Iskola

Második héten új tanárnőnk lett, Maria, sajnos volt, hogy helyettesíteni kellett és más csoporthoz tettek minket. Az óráinkon továbbra is  sok játék, párbeszéd, naponta házi feladatok sora, szerencsére Tündike kéznél volt és mindig segített! Péntekenként  mindig tesztet írtunk, szerencsére nem volt annyira nehéz, mint az órai társalgás. A nyelvtanfolyam megérte a befektetett energiát, sokat tanultam.

Hajókirándulás

A második héten ismét Ciprus kamerával, hajókiránduláson vettünk részt a Kék lagúna öbölben. Felejthetetlen látvány! Az Akamas Nemzeti Park területén, Aphrodité fürdőjének környékén találhatjuk a méltán híres Kék Lagúnát, ami egy igazi gyöngyszem a mediterrán kékségben.


Aphrodité szikláinál

A legendák szerint innen származott Afrodité, ezért a görög emberek a szigetet választották annak a helynek, ahol a legjobban lehetett imádni a szerelem istennőjét. A Ciprus délnyugati partjainál húzódó sziklacsoportot megannyi legenda övezi. Az egyik szerint maga a névadó Aphrodité, a szerelem és szépség istennője lépett itt ki a habokból. Továbbá, a szikla háromszori körül úszása is sok jóval kecsegtet. Az egyik teória szerint, aki ezt megteszi, arra rátalál élete szerelme, más vélekedések szerint pedig az örök szépség és fiatalság lesz jutalma. Nem véletlen tehát, hogy a szerelmesek kedvelt partszakasza.

Banánültetvény


Következő állomásunk volt az Edro III nevű hajóroncs, ami 2011. december 7-én St. George falu közelében futott zátonyra. Szerencsére a balesetben senki sem sérült meg és semmilyen természeti katasztrófa sem következett be. Az egész legénységet a szigeten állomásozó brit légierő mentette ki. Az elmúlt 7 évben nagyon közel sodródott a parthoz, de kivontatása olyan sokba kerülne, hogy inkább ott hagyták, ahol van. 

Fantasztikus offroad élmény- JEEP safari TROODOS!
Útvonaluk:
Indulás Paphosról, Asprokremmos víztározó, autentikus kávézó, Tzelefos Velencei híd, Troodos hegység,  vízesés, Loukoumi Delight kóstoló,  Omodos falu


Így készül Ciprus édessége a Loukoumi

A folyamat úgy kezdődik, hogy vizet öntenek egy nagy, felmelegített serpenyőbe, majd cukrot és citromsavat adnak hozzá. Az így kapott keveréket felforralják és 100°C-on 35 percig hagyják lassan, gyöngyözve forrni. Kukoricakeményítőt adnak sűrítőanyagként a keverékhez, amelyet két órán keresztül 100–130°C hőmérsékleten kell tartani és percenként 36 keveréses sebességgel kell keverni. Ízesítése a rózsától, epertől és mandarintól a banánig, bergamottig és a pisztáciáig terjed. Miután az ízek és aromák teljesen egybeolvadtak, a most már nyúlós keveréket nagy rekeszekbe öntik és hagyják megszilárdulni. Amikor kihűlt, a keverék felveszi végleges zselészerű formáját, amelyet elegendő szilárdság jellemez ahhoz, hogy összenyomáskor lágyan visszaugorjon eredeti alakjára, de egyúttal olyan puhaság is, amely lehetővé teszi, hogy elolvadjon a szájban. A végterméket falatnyi kockákra vágják, amelyeket porcukorral vagy finom kókuszpehellyel szórnak meg.

Irány a Nissi Beach!

A Nissi Beach a legnépszerűbb strand Ayia Napa területén, és valószínűleg a legismertebb Ciprus szigetén. Két, egymással összekapcsolódó strandból áll, az egyik hosszú és élénk, a másik kisebb és csendesebb. A strandok aranyszínű homokkal rendelkeznek, a víz pedig tiszta. Akár száz méterre is ki lehet sétálni anélkül, hogy a víz a derekunkig érne, és a sekély vízben sok homokpadka található.

Gasztronómia

A ciprusi ételek mediterrán jellegűek, hasonlít a görög konyhához, de gazdagítják török és keleti ízek is. Az egyik ciprusi különlegesség a meze nevű étel, amely akár 15-20 féle hozzávalóból állhat (húsok, mártások, saláták és sajtok).

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el